Pellizotti: "Alleen eindzege in Giro telt"

Sjors (Sj0rSz)

Voor Franco Pellizotti telt in het nieuwe wielerseizoen maar één ding; de Giro d'Italia winnen. Dit heeft de 32-jarige renner van Liquigas-Doimo vandaag laten weten.

"Mijn hele seizoensopbouw staat in het teken van de Giro, ik zal honderd procent zijn. Het parcours is een kolfje naar mijn hand: veel bergetappes en weinig tijdritten, mijn tijd is gekomen om toe te slaan," was de duidelijke taal van Pellizotti, die afgelopen jaar de derde plaats in het eindklassement van de Italiaanse wielerronde bezette.

De top twee van vorig jaar, Denis Menchov en Danilo di Luca, zijn om verschillende redenen afwezig, waardoor voor Pellizotti de weg vrij ligt om de eindzege te pakken. "Carlos Sastre wordt mijn belangrijkste concurrent," aldus de Italiaan. "Ik ben ook benieuwd waartoe Alexandre Vinokourov en Cadel Evans in staat zijn. De regenboogtrui geeft Evans vermoedelijk vleugels."

Toch zal Pellizotti niet zomaar voor de winst in de Giro d'Italia mogen gaan. De renner zal zich ook in zijn eigen ploeg moeten bewijzen. Daar staat hij namelijk naast onder meer Ivan Basso, Vincenzo Nibali en Roman Kreuziger. "Er zijn duidelijke afspraken gemaakt," liet hij weten. "Basso en ik zijn de leiders in de Giro. We beseffen beiden dat we moeten samenwerken om de kans te vergroten dat een van ons triomfeert in mei."