Chauffeur taxibusje krijgt klappen

Bram (vulli)

Een chauffeur van een taxibusje dat gehandicapte kinderen ging ophalen is vandaag mishandeld. De chauffeur blokkeerde de weg voor een andere auto, om zo de autistische kinderen te laten instappen. De automobilist was daar niet van gediend en begon op het busje en de chauffeur in te slaan.

Het busje stond al stil op de weg toen de automobilist luid claxonnerend aan kwam scheuren. De bestuurder van de auto stapte uit en begon door het open raam op de chauffeur in te slaan. De chauffeur probeerde zich te verweren door door het raam heen te trappen. Daarop trapte de automobilist een spiegel van het busje.

De vrouw van de automobilist bemoeide zich er ook mee, en wist wel enkele raken klappen uit te delen aan de chauffeur. Bij de vechtpartij sneuvelde naast de spiegel ook een ruit.

De politie zegt dat de automobilist en zijn vrouw boos waren omdat ze hun kind naar het ziekenhuis wilden brengen. De chauffeur heeft geprobeerd aangifte te doen, maar de politie 'had geen tijd'. Het incident was niet ernstig genoeg om de aangifte meteen in behandeling te nemen.

De autistische kinderen, die enkele angstige ogenblikken hebben beleefd, zijn door specialisten opgevangen op hun school. Ouders van de kinderen zijn razend over het optreden van de politie. Een interview van RTV Utrecht met één van de vaders is hier te beluisteren.