Hockeyster Schopman stopt na WK

Sjors (Sj0rSz)

Na een succesvolle carrière van zeventien jaar heeft Janneke Schopman aangegeven te stoppen met tophockey na het WK, dat later dit jaar plaatsvindt in Rosario, Argentinië. De hockeyster vindt het tijd voor andere zaken en kiest voor haar maatschappelijke carrière.

Daarnaast heeft de aanvoerder van de Oranjevrouwen de ambitie om de komende jaren in de hockeysport actief te blijven op het gebied van trainen en coachen. "De staf en speelsters van het Nederlands team vinden het uiteraard heel jammer dat Janneke na het WK gaat stoppen," laat bondscoach Herman Kruis weten. "We zijn heel dankbaar voor de inbreng die zij de afgelopen jaren heeft gehad en nog steeds heeft. We hopen haar tijdens het WK dan ook een waardig afscheid te geven."

Schopman debuteerde als international  op 15 januari 2001 in Kuala Lumpur. Tegenstander was Maleisië, dat door Nederland met 13-0 werd verslagen. Schopman scoorde bij haar debuut drie keer. Op dit moment staat haar teller op 189 caps en 37 goals.

Den Bosch-voorzitter Mieke van den Akker-Lathouwers noemt het besluit van Schopman een grote aderlating voor haar club. "De boodschap van Janneke kwam niet geheel onverwacht. We wisten dat ze begin maart een beslissing zou maken. Het is spijtig voor Den Bosch, Janneke is een enorm waardevolle kracht. We hopen dat ze aan Den Bosch verbonden blijft. Janneke is een groot talent in de trainerswereld. Met meisjes A1 werd ze in de afgelopen zes jaar vijf keer landskampioen. We gaan er alles aan doen om haar voor de vereniging te behouden."