US F1 wil nog steeds in 2011 naar Formule 1

Peterselieman

Teambaas van US F1 Ken Anderson zegt dat hij de droom nog niet heeft opgegeven om met een team in de Formule 1 te debuteren. Gisteren werd bekend dat de Amerikaanse renstal voorlopig de stekker uit het Formule 1-project heeft getrokken en dat de werknemers ontslag aangezegd hebben gekregen. Voor het jaar 2011 wil hij een nieuwe poging wagen.

US F1 heeft bij de FIA het verzoek ingediend om de inschrijving voor 2011 te gelde te kunnen maken. De autosportfederatie moet hierover nog een besluit nemen. "We hebben de FIA gevraagd om ons inschrijving tot 2011 te bevriezen. Het had vertrouwelijk moeten blijven, dus ik kan hierover niets over zeggen," zei Anderson tegen Autosport. "We wachten nog op het antwoord van de FIA. In de tussentijd is er voor de werknemers niets te doen, dus we hebben ze gevraagd het werk aan de huidige auto stil te leggen totdat we een antwoord hebben gekregen."

Omdat US F1 niet op de grid in 2010 zal staan kan de FIA enkele dingen doen. Zo kan de autosportfederatie Stefan GP uitnodigen om plaats te nemen op de F1-grid, maar ook besluiten om met maar twaalf teams te gaan racen in 2010. In dat laatste geval zal er later dit jaar een nieuwe inschrijfprocedure volgen om voor volgend jaar een dertiende team te vinden, tenzij de inschrijving van US F1 een jaar opgeschoven wordt.