Gerrard: "Rooney is de beste speler ter wereld"

Olga Kroeders

Wayne Rooney draait een fenomenaal seizoen. De spits van Manchester United scoort in alle competities en wordt door de Engelsen gezien als de troef tijdens het WK in Zuid-Afrika. Ook Steven Gerrard denkt dat de aanvaller een cruciale speler wordt tijdens het mondiale eindtoernooi.

De Engelsen stuiten vanavond op Egypte tijdens een oefenwedstrijd. Aan de vooravond van dat treffen, werd Steven Gerrard gevraagd over de vorm van landgenoot Wayne Rooney. "Voor Engeland hoop ik dat Wayne zijn vorm tot medio juli kan volhouden", reageerde de Liverpool-captain. "Als hij deze vorm kan vasthouden, dan wordt hij een cruciale speler voor de Engelse ploeg."

Het belang van een scorende Rooney is duidelijk voor Gerrard. "Engeland heeft veel goede spelers, maar in de vorm waarin Wayne verkeert, is het vitaal dat we hem fit houden. In zijn huidige vorm is hij voor mij de beste speler ter wereld."

Ook hoopt Gerrard dat de Engelse ploeg zich focust op het WK en zich kan afsluiten voor de media, doelende op het conflict tussen John Terry en Wayne Bridge. "Spelers hebben een verantwoordelijkheid om te vergeten wat er geschreven wordt en zich te richten op wat er in het veld gebeurt."