[Upd] Van der Meyde naar PSV

Olga Kroeders

Een verrassende wending lijkt er plaats te gaan vinden met Andy van der Meyde. De oud-speler van Everton traint bij Jong Ajax mee, maar zou het seizoen wel eens af kunnen maken bij koploper PSV.

Volgens De Telegraaf staat alleen een fitheidstest een overgang naar Eindhoven nog in de weg. Na zijn vertrek bij Everton is Van der Meyde transfervrij. Hij traint mee bij Ajax om zijn conditie op peil te houden.

Van der Meyde zou in Eindhoven de opvolger moeten worden van Danko Lazovic. Hoewel de transfer naar Zenit Sint-Petersburg nog niet beklonken is, houdt men in Eindhoven wel rekening met een vertrek van de Servische spits. Trainer Fred Rutten zou in de dertigjarige Van der Meyde wel een prima opvolger zien van Lazovic. Tien jaar geleden werkte de oefenmeester al met succes samen met Van der Meyde.

De rechtsbuiten is achtvoudig international en verliet Ajax in 2003 om zijn geluk te beproeven bij Inter Milaan. Na een weinig succesvol avontuur in Milaan volgden ook vier ongelukkige jaren in Liverpool bij Everton. Mede door blessureperikelen kwam hij amper aan spelen toe.

Update:

Andy van der Meyde maakt het seizoen af bij PSV. Dit is op de officiële website van de club uit Eindhoven te lezen. In de overeenkomst is ook opgenomen dat de Eindhovenaren het contract nog eens met twee jaar kunnen verlengen.