[WK Hockey] Schorsing Indiase spits Singh teruggebracht

Niels (DerMeister)

De beroepscommissie van de internationale hockeyfederatie FIH heeft de schorsing van de Indiase international Shivendra Singh teruggebracht tot twee wedstrijden.

De aanvaller moest in eerste instantie drie wedstrijden van zijn land tijdens het WK in New Delhi toekijken vanwege gemeen spel. Singh sloeg zondag in het duel met Pakistan zijn tegenstander Fareed Ahmed met de stick boven het oog.

Singh kreeg zijn straf maandag opgelegd nadat toernooidirecteur Ken Read de videobeelden van de wedstrijd, die India won met 4-1, nog eens had bekeken. Zijn conclusie was dat Singh opzettelijk uithaalde naar Fareed en van geluk mocht spreken dat hij de Pakistaan geen zwaar letsel toebracht. De beroepscommissie oordeelde een dag later dat de actie van de spits niet doelbewust was en reduceerde de schorsing daarom tot twee duels.

De international moet de groepswedstrijden tegen Australië en Spanje vanaf de tribunes in New Delhi bekijken. Tegen Engeland is Singh weer beschikbaar voor de Indiase bondscoach.