Brazilië boekt zuinige oefenzege op Ierland

Niels (DerMeister)

Brazilië heeft met pijn en moeite afgerekend met Ierland. De Europeanen hadden in de eerste helft het beste van het spel, maar wisten geen doelpunt af te dwingen. Brazilië deed dat wel, al had moest het op weg worden geholpen door Ierland-middenvelder Keith Andrews, die zijn eigen goalie verschalkte.

De beginfase was overduidelijk voor de Ieren, die via Robbie Keane de eerste goede kans van de wedstrijd kregen. Brazilië-doelman Julio César had echter een goede parade in huis en keerde het schot. Kort daarop moest César wederom in actie komen door een schot van Kevin Doyle.

Brazilië kwam in de eerste helft tegen de verhouding in toch op voorsprong. Nadat de weer opgeleefde Adriano een mogelijkheid niet wist te verzilveren, deed Andrews dat wel. De middenvelder van Ierland tikte een voorzet van Robinho in eigen doel: 0-1.

In het tweede bedrijf kantelde het spelbeeld. Brazilië dicteerde en wachtte in het Emirates Stadium van Arsenal rustig op een fout van Ierland. De tweede treffer voor de vijfvoudig winnaar van het WK leek na zeventig minuten dan ook te vallen, maar Robinho zag zijn doelpunt geannuleerd worden.

Bij Ierland, dat het WK op een haar miste door de beruchte handsbal van Thierry Henry, raakten de krachten op. Brazilië kreeg veel ruimte en strafte dat met een prachtige treffer af. De ploeg van bondscoach Dunga tikte er lustig op los, waarna Robinho aan het eindstation van een puike aanval stond. Eindstand: 0-2.