'L4D inspireert Splinter Cell: Conviction'

Vis1980

Na lang wachten komt de release van Splinter Cell: Conviction eindelijk in de buurt. De opvolger van Splinter Cell: Double Agent ligt op 14 april in de Nederlandse winkels. Ontwikkelaar Ubisoft heeft zich, voor de co-op van het nieuwste avontuur van Sam Fisher, laten inspireren door andere games. Dat zei ontwerper Patrick Redding in een interview met CVG.

“Voor dat we aan de co-op mode van Splinter Cell: Conviction begonnen hebben we eerst eens goed gekeken naar vorige delen in de serie. In dat proces vroegen wij ons af wat de fans van de serie verwachten en wat we compleet anders willen doen. Mijn gedachten over de co-op mode zijn sterk beïnvloed door de campaign van Gears of War 2, Ghost Recon en Left 4 Dead. Het gaat erom de spelers aan te moedigen om samen te werken. Dat moet niet te geforceerd, zoals eerder het geval was”, aldus Patrick Redding.

Het gaat hier dus niet om het toevoegen van zombies in Splinter Cell: Conviction, maar meer om de manier van het samenspelen. Splinter Cell: Conviction komt dus op 14 april uit op de XBOX 360 en PC.

Splinter Cell: Conviction