Training hockeyheren zonder water en electriciteit

Olga Kroeders

De Nederlandse hockeyers hebben vandaag in het WK-stadion van New Delhi onder zeer amateuristische omstandigheden getraind. Oranje moest het midden op de warme dag stellen zonder water en electriciteit. Daardoor dienden de manschappen van bondscoach Michel van den Heuvel onder meer op een gortdroog kunstgrasveld te trainen.

Eerder in de week haperde ook al het kunstlicht bij een oefensessie van de Nederlandse ploeg in de avonduren. Een haastig opgetrommelde electriciën liep vandaag bij het stadion tegen de zware bewaking aan. Hij kwam het WK-complex niet binnen en kon daardoor het euvel aan de sproeiers dus niet repareren.

Martijn Elffers, de perschef van Oranje, reed vandaag met de spelersbus 'illegaal' het streng beveiligde WK-stadion binnen. Door de gebrekkige Indiase organisatie had hij evenwel nog niet de beschikking over een officiële toegangskaart. Dat kwam hem bijna duur te staan. "Toen een official mij in het stadion zag zonder accreditatie moest ik binnen een minuut maken dat ik weg kwam. Anders zou ik worden gearresteerd", liet Elffers naderhand luchtig weten.

Het twaalfde WK begint morgen in New Delhi in een gespannen sfeer. De internationale hockeyfederatie FIH en de Indiase organisatie liggen met elkaar overhoop. Nederland speelt maandag de eerste groepswedstrijd tegen Argentinië.