Hockeybaas in ernstige verlegenheid gebracht

Olga Kroeders

De Spaanse voorzitter van de internationale hockeyfederatie FIH, Leandro Negre, is in een hotel in New Delhi in ernstige verlegenheid gebracht. De opvolger van de Nederlandse ex-preses Els van Breda Vriesman werd aan de vooravond van het wereldkampioenschap voor mannen weggehoond door tientallen journalisten uit voornamelijk het gastland India.

De Aziatische mediamensen uitten hun woede over de chaotische organisatie en accreditatie bij het WK en verlieten daarna massaal de persconferentie van de FIH. Negre en zijn Nederlandse perschef Arjen Meijer bleven in de hotelzaal bedremmeld achter. Het was in de laatste week voor het WK niet de eerste keer dat de Indiase media zich frontaal keerden tegen de internationale hockeyfederatie.

Afgelopen woensdag werd Meijer het spreken tijdens een persbijeenkomst in de Indiase hoofdstad ook al onmogelijk gemaakt. "Als dit allemaal nog maar goedkomt", verzuchtte de voormalige volleybalman een dag voor het begin van het WK. Meijer deed vandaag in zijn frustratie over de onwaardige gang van zaken in New Delhi enkele pittige uitspraken. Om nog meer problemen te voorkomen met de Indiase organisatie, verzocht hij evenwel nadrukkelijk om hem daarbij soms niet letterlijk te quoten. Maar duidelijk werd wel dat de FIH zich niet welkom voelt op het eigen feestje en zich ook grote zorgen maakt over het WK-verloop.