Branson: "Kritiek van Ferrari is triest"

Peterselieman

Virgin Racing-eigenaar Richard Branson is niet blij met de kritiek die Ferrari afgelopen week over de nieuwe teams in de Formule 1 uitstortte. Het Italiaanse merk noemde het binnenhalen van nieuwe teams in de Formule 1 een farce en de nieuwe teams die al wel rijden zijn veel te langzaam. Daarnaast werd de heilige oorlog van voormalig FIA-president Max Mosley mislukt genoemd.

Branson vindt dat Ferrari nieuwe teams moet verwelkomen in plaats van ze zo te behandelen. Hij vindt het dan ook jammer dat regels die de nieuwe renstallen een voordeeltje hadden moeten geven geblokkeerd zijn door de gevestigde teams. "Het is een beetje triest om te zien dat Ferrari zulke woorden uitdraagt. De Formule 1 had nieuwe teams nodig en Ferrari won de strijd in het er voor zorgen dat de nieuwe teams beperkingen werden opgelegd. We hebben een nieuwe auto gebouwd en in het testen hebben we dezelfde tijd nodig als Brawn of Ferrari die jaren hebben gehad om hun auto op een bepaald niveau te krijgen."

"Wij gaan er niet over klagen en we gaan gewoon door, maar Ferrari zou de nieuwe teams moeten verwelkomen, omdat zij de sport veel aantrekkelijker maken. Zijn zullen er dankzij ons de komende twee jaar beter uitspringen, totdat we ze bij gaan houden. Uiteindelijk zullen de nieuwe teams er voor zorgen dat Ferrari moet werken voor het geld en dat maakt de sport veel aantrekkelijker, te meer omdat de budgetten naar meer realistische waarden gaan."