Analist: DS-games zijn te duur

Kevin (KoosyNL)

Game-analyst Michael Pachter vindt dat Nintendo haar Nintendo DS-producten te hoog prijst. Hij verwacht niet dat de nieuwe Nintendo DSi XL een groot succes zal worden. Dit zei hij tegen website Industry Gamers.

"Ik ben van mening dat alle prijzen van DS-producten te hoog zijn, en de verhoogde prijs voor de DSi XL zal niet goed aanvoelen bij consumenten", meent Pachter. "Het prijsverschil tussen de DS Lite en de XL is 60 dollar, en ik denk niet dat alleen een groter scherm dat rechtvaardigt."

De Nintendo DSi XL is een nieuwe versie van de Nintendo DSi heeft een aanzienlijk groter scherm, maar verschilt verder niet van de compactere Nintendo DSi. "Het verschil tussen de DSi en de DSi XL is logisch, maar alle modellen zouden lager geprijsd moeten zijn", zegt Pachter. "Ik denk niet dat het een succes wordt bij de lancering. Vooral niet omdat de Nintendo DSi XL slechts 10 dollar goedkoper is dan de Nintendo Wii."

De Nintendo DSi XL zal op 5 maart uitkomen in Europa. In Nederland zal deze 179,99 euro kosten, terwijl de nieuwe zwarte Nintendo Wii inclusief 'Wii Sports' en 'Wii Sports Resort' voor 199 euro over de toonbank gaat.

Analist: DS-producten zijn te hoog geprijsd
Analist: DS-producten zijn te hoog geprijsd (Foto: Novum)