Gutièrrez in opleidingsprogramma Sauber

Peterselieman

Het Formule 1-team van Sauber heeft Esteban Gutièrrez onder haar hoede genomen. Het 18-jarige talent zal dit jaar bij een aantal Grands Prix aanwezig zijn om zo te kijken hoe het team in een raceweekend werkt. Ook maakt hij onderdeel uit van het driver development programme, waardoor hij dezelfde training zal ondergaan als Pedro de la Rosa en Kamui Kobayashi.

"We zien deze samenwerking als een soort van sponsoring," meldt teambaas Peter Sauber. "Tegenwoordig kan je jonge coureurs die hun voet tussen de deur van de Formule 1 willen zetten slechts beperkt helpen. Het aantal testdagen is gelimiteerd en daarom is het belangrijk dat op die dagen de racecoureurs in de auto zitten. Echter, de wereld van de Formule 1 is zo complex dat je ook met luisteren en kijken al enorm veel kan leren. Die kans geven we Esteban en bovendien brengen we hem fysiek gezien naar Formule 1-niveau."

"Ik voelde me op mijn gemak tijdens de young drivers-test in december vorig jaar en genoot van elke seconde, maar ik merkte ook dat ik nog veel moet leren voordat ik een goede Formule 1-coureur kan worden," zo zegt Gutièrrez. "Ervaring achter het stuur is natuurlijk het belangrijkste, maar ik maak me geen illusies. Ik ben al blij dat Sauber me het vertrouwen voor een kijkje achter de schermen geeft en me in staat stelt om de sport te leren kennen. Ik krijg ook een instructeur met wie ik hard ga trainen, wat ongetwijfeld helpt bij het bereiken van mijn doelen in de GP3 Series."

Gutièrrez zal in de GP3 gaan rijden voor het team van ART Grand Prix. Zeven van de acht races in deze raceklasse zullen in het voorprogramma van de Formule 1 zijn.