Schumi: "Snelle overwinning uitgesloten"

Peterselieman

Michael Schumacher heeft uitgesloten dat Mercedes Grand Prix vroeg in het nieuwe Formule 1-seizoen een overwinning boekt. Hij benadrukte dat zijn team nog geen runs met weinig brandstof heeft gedaan en dat ze nog niet snel genoeg zijn ten opzichte van de concurrentie.

"Op dit moment zijn we nog niet helemaal op de positie waar we willen zijn, dus waarschijnlijk zijn we nog niet competitief genoeg om de eerste races te kunnen winnen. We werken hard en het seizoen is lang, dus het is belangrijk om nu niet te ver achter te liggen. Het is moeilijk om het hele plaatje nu te kunnen schetsen," zei Schumacher na afloop van de tweede testdag in Barcelona.

De zevenvoudig wereldkampioen benadrukte dat hij even moest wennen aan het voormalige Brawn GP, maar dat hij nu gesettled is. "We werken goed samen met iedereen, maar het kost even tijd om met iedereen op te kunnen schieten. Het zijn goeie jongens, professioneel en de sfeer is goed. Maar we moeten onszelf bewijzen op het circuit, want testen is één ding, racen is iets heel anders."