Alonso: "Ferrari is klaar voor Bahrein"

Peterselieman

Fernando Alonso testte vandaag voor het laatst deze winter voor Ferrari. De Spanjaard reed vandaag op het circuit meer dan honderd ronden met de F10 en kwam 23 duizendste van een seconde te kort om de snelste tijd van de dag te noteren. Hij zegt dat zijn nieuwe werkgever helemaal klaar is voor de eerste race van het Formule 1-seizoen in Bahrein.

Alonso weet niet of de Ferrari F10 een winnende auto is. "Ik weet het niet. Wat we wel duidelijk weten is dat we goed werk hebben verricht. De auto deed het gedurende het voorseizoen erg goed en ik heb geluk gehad, want ik heb veel droge dagen gehad. We hadden een lijst gemaakt met zaken die we tijdens het testen moesten doen en vandaag hebben we de laatste afgevinkt. We hebben voor Bahrein al het mogelijke gedaan, dus we zien wel wat er gebeurt. Ik weet niet hoe snel we ten opzichte van de concurrentie zijn, maar wij halen in ieder geval alles uit ons potentieel."

De Spanjaard zegt dat de F10 de beste auto is waarin hij ooit gereden heeft. "Ik heb het al eerder gezegd en nu herhaal ik het. Het is de beste auto waarin ik ooit gereden heb, maar dat betekent niet dat het de sterkste auto op de grid zal zijn. Het is tot de eerste races onmogelijk om te weten of er nog een betere auto is. Ik ben blij dat februari nu voorbij is."