Venetiaanse invloeden in Anno 1404: Venice

Mday

Sinds deze week is de eerste uitbreiding van Anno: 1404, genaamd Venice, beschikbaar als DVD-rom, direct download en op Steam. In de uitbreiding staat de invloed van Venetië centraal.

Anno 1404: Venice zal een aantal fikse vernieuwingen met zich meebrengen zoals nieuwe schepen, het kunnen smokkelen van goederen en het infiltreren van steden. Ook kun je steden volledig overnemen zonder wapengekletter, door de invloed van de Hoge Raad in je eigen stad te gebruiken. Ook is er een nieuw soort eiland geïntroduceerd, het zogenaamde 'vulkaaneiland'. Er zijn 60 nieuwe speciale items en 300 nieuwe quests beschikbaar, waaronder nieuwe soorten avonturen in vorm van het enteren van schepen en een handelsrace. Dit alles samen met nieuwe achievements, medals en unlockables.

Er is echter één ding waar men heel lang op heeft gewacht: multiplayer. Venice zal vier spelers in één game ondersteunen, en co-op tot acht spelers. Wat precies het verschil is tussen die twee is nog onduidelijk.

De game is beschikbaar voor €29,99, hoewel in de winkels ook prijzen als €19,99 de kop op steken.

Anno 1404 is een uitgebreide citybuilder met de bedoeling steden te bouwen, voorzien van goederen en het opzetten van handelsroutes en -relaties.

 Anno1404:Venice