Wenger niet enthousiast over revalidatie Van Persie

Rauzer

Robin van Persie verwacht dat hij in april zijn rentree kan maken in het shirt van Arsenal. Manager Arsène Wenger is minder positief over het herstel van de Oranje-international.

Tegenover de FIFA vertelde bondscoach Bert van Marwijk woensdag dat hij een snel herstel verwacht van Van Persie. Dit vertelde de bondscoach nadat hij telefonisch contact had gehad met de aanvaller van Arsenal. "Je kon aan zijn stem horen dat hij tevreden was over zijn revalidatie. Ik hoop dat hij begin april weer kan spelen en Robin heeft zelf het idee dat dit mogelijk is."

Hoewel Van Marwijk Van Persie in april terugverwacht, doet Wenger dat niet. "Ik zou zijn optimisme graag delen, maar ik geloof dat Van Marwijk iets te positief is", aldus Wenger tegenover Sky Sports. "Ik heb Van Persie al een tijdje niet gezien, omdat hij in Nederland verblijft, maar ik denk dat een terugkeer begin april niet haalbaar is."

Van Persie staat al sinds 14 november 2009 aan de kant. In een oefenwedstrijd tegen Italië met het Nederlands elftal raakte de international zwaar geblesseerd.