Dragon Quest IX krijgt een westerse release

Pheno

Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies is een enorme hit in Japan. Het DS-spel is al vier miljoen keer over de toonbank gegaan. Square Enix heeft het spel, gemaakt door Level 5, tot nu toe alleen in Japan uitgebracht. De verkoopcijfers zijn ook Nintendo niet ontgaan. Tijdens de Nintendo Summit in Amerika, heeft Nintendo aangekondigd dat ze de vertaalde versie zelf gaat uitgeven. Nintendo is een samenwerking met uitgever Square Enix aangegaan om het spel in Amerika uit te brengen.

Het verhaal gaat over een beschermengel, die net klaar is met zijn taak en naar het hemelrijk mag. Door mensen te helpen, hebben hij en zijn collega's genoeg 'star auras' verdiend om een fruit te laten groeien aan de 'World Tree'. Met dat fruit mogen beschermengelen door naar het beloofde land om van hun pensioen te genieten.

Maar net als ze klaar zijn om naar het hemelrijk te vertrekken, laten er vreemde krachten de boel in het honderd lopen. Alles en iedereen valt weer op aarde. Onze hoofdrolspeler komt bij zonder vleugels of engelenkracht en zal op avontuur moeten gaan om zijn vrienden te vinden en het mystieke stukje fruit weer te bemachtigen...

Een exacte datum is nog niet bekend, het spel zou in de eerste helft van dit jaar nog moeten uitkomen.

Logo Dragon Quest IX