360 zal beter verkopen dan PS3 in 2010

Reinier (Reintji)

Dat zijn de woorden van Aaron Greenberg, woordvoerder en productmanager voor de Xbox 360 en Xbox LIVE. In een recentelijk interview op de X10 gaf Greenberg een aantal argumenten waarom de consument een Xbox 360 zal moeten kopen in plaats van een PS3, hoewel ook voor die console een imposante verzameling aan games op stapel staan voor 2010.

Volgens Greenberg was de X10 slechts het topje van de ijsberg voor komend jaar en verwacht hij dat de 360 het, net als in 2009, beter zal doen dan de PS3. Recentelijk marktonderzoek laat zien dat er wereldwijd ongeveer twee keer zoveel Xbox 360 consoles in omloop zijn als dat er PS3 consoles in huiskamers staan. Maar Microsoft zal de competitie zeker niet onderschatten.

"We weten dat we veel geweldige spellen hebben voor ons platform en dat deze games een solide reputatie hebben. Tegelijkertijd beseffen we dat wanneer een gamer geweldige games wil spelen, wij meer keuze hebben, meer exclusieve titels en een toonaangevende online gemeenschap. Al deze zaken maken Microsoft en de Xbox 360 uniek."

Tijdens de X10 werden onderandere details onthuld van de Halo: Reach beta multiplayer, Alan Wake en Fable 3. Ook werd de release datum van XBLA Perfect Dark en de Game Room spelomgeving prijsgegeven. Tevens werd bekend gemaakt dat Natal aan het eind van dit jaar verkrijgbaar zal zijn. Greenberg beloofde dat Microsoft erg voorzichtig te werk zal gaan welke games Natal ondersteuning zullen krijgen en welke niet.

Believe!