DirectX 11 plugin belooft betere webgames

Pheno

De volgende generatie webgames zullen een stuk krachtiger kunnen zijn. Er komt namelijk een nieuwe browserplugin die niet alleen DirectX 11 effecten gaat ondersteunen, maar ook multi-core processoren, Havok Physics en NVidia's PhysX effecten.

De plugin heet WebVision en wordt door Trinergy gemaakt. Trinegy is ook de maker van de game-engine Vision Engine, wat nu aan zijn achtste versie toe is. Deze wordt bijvoorbeeld in de nieuwe Settlers 7 gebruikt. De plugin kan niet alleen gebruikt worden om mooiere en betere games te gaan maken voor web-based spellen, maar ontwikkelaars kunnen op deze manier ook makkelijk een demo van hun spel aanbieden via internet. Natuurlijk moet het spel wel gemaakt zijn met dezelfde engine, dus verwacht geen Unreal 3 demo in je Firefox applicatie.

Er zijn eigenlijk maar twee grote problemen. Niet iedereen heeft een state-of-the-art computer om deze plugin te gebruiken. Ook de bandbreedte die voor handen is, is beperkt, dus ontwikkelaars kunnen nog niet geheel los in je internetbrowser. Maar de ontwikkelingen staan niet stil, dus het is zeker een mooi begin om spellen ook in je browser te kunnen spelen. De engine komt in april beschikbaar voor ontwikkelaars.

DirectX 11 sample