Trulli wil zeker drie jaar racen voor Lotus

Peterselieman

Jarno Trulli wil de komende drie jaar voor Lotus F1 uitkomen. Het team is nieuw op de Formule 1-grid en dit jaar mag er nog niet te veel van worden verwacht. Pas over enkele jaren wil de renstal serieus mee gaan doen in het veld en zich volop tussen de gevestigde namen rijden.

"We moeten realistisch zijn, 2010 wordt een moeizaam jaar," zei Trulli tegen Crash.net. "Laten we nou eens beginnen met redelijk competitief zijn. Het doel is om aan het einde van het jaar wat goede resultaten neer te zetten. Het is een project voor de lange termijn en dit eerste jaar is een opbouwjaar. Lotus wil uitgroeien tot een gewaardeerde en gevestigde naam in de Formule 1."

"Ik wil minstens drie jaar bij Lotus F1 Racing blijven. Ik wil net als bij Toyota een sterk team opbouwen. Bij Toyota kwamen we dicht bij een zege, zoiets probeer ik hier bij Lotus te herproduceren. Van Michael Schumacher dacht iedereen ook dat hij niet meer zou gaan racen, dus wie weet wat de toekomst in petto heeft. Ik blijf racen zolang ik snel ben, de motivatie heb en mijn passie niet verlies."