Verstappen racet dit jaar niet

Peterselieman

Jos Verstappen heeft aangegeven dit jaar niet te zullen gaan racen. De Limburger maakt zich er niet druk om, omdat hij druk genoeg is, vooral met zijn zoon Max die het in de kartsport zeer goed doet.

Vorig jaar reed Verstappen onder meer de 24 uur van Le Mans voor Aston Martin. Dit jaar ontbreekt hij op de lijst met coureurs. "Ik denk niet dat ik dit jaar nog ga rijden. Het maakt me ook niet zoveel uit, er is genoeg waar ik mijn ei in kwijt kan," zei Verstappen tegen Formule 1.nl. "Ik verveel me geen moment. Het is heel leuk om met Max te weten, het geeft me ook meer voldoening dan zelf racen. Ik kan wel een beetje halfbakken ergens aan de slag gaan, maar dan blijf ik liever thuis."

Het is dat Verstappen een hobby heeft, anders had hij wel moeten rijden. "Als ik dit niet zou kunnen doen, was de situatie wellicht heel anders geweest en was ik veel harder op zoek gegaan naar een racestoeltje. Maar ik ben nou eenmaal geen coureur die racet om het racen. Als ik het doe, wil ik het goed doen en ga ik voor prestaties. Maar om in deze tijd en op mijn leeftijd nog ergens een stoeltje op niveau te vinden, is erg moeilijk. Vandaar dat ik mijn energie richt op Max."