Goede loting Nederlanders tijdens Q-sourcing Trophy

Niels (DerMeister)

De Nederlandse squashers hebben goed geloot voor de Q-sourcing Squash Trophy 2010. Deze wordt van 5 t/m 7 maart gehouden in Squashcentrum Barendrecht.

Toernooifavoriet Piedro Schweertman begint de jacht op zijn tweede proftitel in eigen land tegen een qualifier. Bij winst stuit de als eerste geplaatste 26-jarige Zeeuw, die vorige maand in Hoofddorp voor het eerst zegevierde tijdens een toernooi op de Professional Squash Association (PSA) World Tour, op de winnaar van de partij tussen Ali Farag (7) uit Egypte en Bastiaan Meulenbelt.

Ook de als tweede geplaatste Bart Ravelli opent het bal tegen een speler uit het kwalificatietoernooi, alvorens mogelijk uit te komen tegen een landgenoot. Als Ravelli en Sebastiaan Weenink beiden hun openingspartij winnen, dan treft het tweetal elkaar in de kwartfinales. De met een wildcard toegelaten Weenink moet dan wel eerst af zien te rekenen met de Engelsman Philip Nightingale, de nummer zes van de plaatsingslijst. De als vijfde ingeschaalde lokale held Rene Mijs tenslotte ontmoet eveneens een qualifier in de eerste ronde.

De Q-sourcing Squash Trophy 2010, gedoteerd met een totale prijzenpot van bijna drieduizend euro, is al weer het tweede internationale proftoernooi op Nederlandse bodem plaats in dit jaar. Het is de tweede keer dat het evenement georganiseerd wordt. De eerste editie vond eind 2008 plaats in Rotterdam en werd gewonnen door de Australiër Steve Finitsis.