Van Poppel: "Haussler beter dan vorig jaar"

Frank (franklop)

Cervélo rekent dit voorjaar weer op Heinrich Haussler. De Duitser werd vorig jaar tweede in zowel Milaan - San Remo als de Ronde van Vlaanderen. Jean-Paul van Poppel, ploegleider van Haussler,  zegt dat de Duitser dit jaar nog sterker is geworden en weer mikt op Vlaanderens Mooiste.

"Haussler is gefocust op de Ronde van Vlaanderen," aldus de Nederlander tegen Sporza. "Haussler wil zich laten zien in alle klassiekers en zit op schema. Vorig jaar was hij misschien iets te vroeg in vorm en daarmee nam hij vorige week wat gas terug om niet te forceren. Hij wil zich laten zien in alle klassiekers, maar hij is gefocust op de Ronde van Vlaanderen. Haussler staat verder dan vorig jaar, want toen was het voor hem nog nieuw om aan het front te strijden. En ondertussen won hij ook al een rit in de Tour de France."

Cervélo heeft met Thor Hushovd ook de titelverdediger van de Omloop het Nieuwsblad, waar zaterdag het Belgische wegseizoen mee wordt gestart. Volgens Van Poppel moeten we van de geblokte Noor niet teveel verwachten. "Door ziekte is hij later aan de voorbereiding begonnen. Hij kan nog geen top zijn en zal dus wellicht geen hoofdrol opeisen. Maar goed, de grote klassiekers komen maar over een paar weken en daarvoor kan hij klaar zijn."