Manager ijshockeyers USA ontevreden

Denny (nyny83)

De General Manager van het ijshockeyteam van de Verenigde Staten is ondanks de drie overwinningen in de voorrondes waarmee de eerste plaats in de plaatsing voor de kwartfinales werd gehaald ontevreden over de prestaties van zijn team. Hij denkt dat de Verenigde Staten beter moeten spelen om een kans te maken op de medailles.

"Jullie verklaren me waarschijnlijk voor gek, maar ik ben niet blij met hoe we tot dusverre gespeeld hebben", aldus Burke tijdens de persconferentie een dag na de wedstrijd tegen Canada. "Als we zo spelen krijgen we het lastig om daar te komen waar we willen komen: de medailleplaatsen." De General Manager wil met deze uitspraken voorkomen dat het jonge team gaat zweven door de knappe overwinning op Canada.

De uitspraken van Burke komen niet geheel als een verrassing, want de ploeg van coach Ron Wilson heeft veel op goalie Ryan Miller moeten vertrouwen om ze uit de problemen te helpen door onnodig puckverlies in de neutrale zone. Bovendien hebben de Verenigde Staten nog geen wedstrijd 60 minuten lang geconcentreerd gespeeld. Tegen Zwitserland en Noorwegen vond het team het wel welletjes na een vroege voorsprong, en Canada domineerde de volledige tweede periode in het onderlinge treffen.

"Buiten het goede spel van Miller om verdienden we eigenlijk niet om te winnen. Dat is weliswaar waarom we Miller hebben meegenomen, om wedstrijden te winnen, maar hij kan het niet alleen. We zullen een stuk beter moeten spelen en daar hebben we iedereen bij nodig. Tot dusverre zijn er zo'n tien jongens die de kar hebben getrokken, maar iedereen zal mee moeten trekken."

De huidige General Manager van de Toronto Maple Leafs denkt bovendien dat ze Team Canada op een andere dag niet verslagen zouden hebben. "Canada was niet op zijn best, evenals Zweden tegen Finland. De belangen worden groter nu, dus teams zullen beter gaan spelen. En er worden geen medailles uitgedeeld voor de eerste plek in de voorrondes."