Introversion onthult Subversion, de spionagefilm-game

Christophe (SpankmasterC)

Introversion, de developers van Darwinia, Uplink en Defcon, hebben hun volgende project uit de doeken gedaan: Subversion. Subversion is een voortzetting van Uplink, waarbij je in plaats van als eenzame hacker je toegang verschaft tot andermans servers je nu leiding geeft aan een team van specialisten en daadwerkelijk in gebouwen in moet breken en daar belangrijke data moet stelen. Denk aan Oceans 11 en je hebt een idee van wat voor gameplay je kunt verwachten.

De game speelt zich af in een top-down driedimensionale blauwdruk van het gebouw en het doel is altijd om zo onopgemerkt mogelijk je doel te bereiken. Hiervoor zul je de beveiligeres moeten omzeilen, rekening moeten houden met camerasystemen, gesloten deuren, elektronische sloten en andere beveiligingen.

Tijdens de presentatie van de game tijdens de BAFTA Awards infiltreerde een team van twee "agents" een kantoorgebouw met veel beveiliging. Met behulp van onder andere Wall Scanners en bewegingssensoren werd een beeld opgebouwd van hoe het gebouw er van binnen uitzag en het doel duidelijk werd: een serverruimte waar data vernietigd moest worden. Om ontdekking tegen te gaan werd het videosysteem gehacked, maar helaas werd tijdens het hacken één van de twee agents ontdekt door de beveiliging en met een tazer onschadelijk gemaakt.


Wanneer we Subversion mogen verwachten is nog onduidelijk, maar aangezien het spel nog in een vroege fase zit verwachten wij hem pas ergens volgend jaar.

Subversion

Subversion

Subversion