Jans nieuwe trainer sc Heerenveen

Peterselieman

Ron Jans zal de nieuwe trainer van sc Heerenveen worden, zo meldt OOG TV. De oefenmeester is momenteel in dienst bij FC Groningen maar heeft bij die club aangegeven zijn aflopende contract niet te verlengen. Bij Heerenveen tekent hij een contract voor twee jaar.

Jans begon zijn trainersloopbaan bij FC Emmen. Sinds 2002 is hij in dienst bij FC Groningen en behaalde daar goede resultaten. Omdat hij aan een nieuwe uitdaging toe was wilde hij zijn contract bij de club uit de Euroborg niet verlengen. Waarschijnlijk zal Jans assistent Raymond Libregts mee gaan nemen naar de Friese club.

Sc Heerenveen-directeur Yme Kuiper is blij dat de definitieve opvolger van Trond Sollied geregeld is. "Wij zijn erg tevreden met de komst van Ron Jans. Wij denken dat hij een type trainer is dat uitstekend bij onze club past. Jans heeft bij Groningen bewezen zijn vak te verstaan. Bovendien werkt hij het liefst langere tijd bij een club, dat past uitstekend bij onze cultuur. Met het oog op de toekomst is het goed dat er snel duidelijkheid is," meldt Kuiper.