Massastart prooi voor biatleet Neuner

Frank (franklop)

Magdalena Neuner heeft zich tot de koningin van het biatlon gekroond. De Duitse won vandaag haar tweede gouden medaille doordat ze de massastart succesvol afsloot. Tweede werd de Russische Olga Zaitseva, voor de Duitse Simone Hauswald. Winnares Neuner heeft naast twee keer goud ook een zilveren medaille behaald.

Evenals bij de mannen bleef er bij de vrouwenrace tot de eerste schietronde een grote groep samen. Bij de schietronde bleven er zestien foutloos. Bij de foutschieters zaten onder andere Andrea Henkel, Tora Berger en Magdalena Neuner. De foutloze groep bleef samen tot aan de tweede schietronde, toen er grotere verschillen te vinden waren.

De Duitse Simone Hauswald ging samen met Marie Laure Brunet (Frankrijk) aan kop met een kleine voorsprong op een viertal achtervolgers. Hauswald nam tijdens het langlaufen een voorsprong op de Francaise en ging als eerste beginnen aan de derde schietronde met de Russische Olga Zaitseva, Brunet en de Wit-Russische Darya Domracheva achter haar.

Tijdens de derde schietronde gingen alle koploopsters minstens één keer in de fout, waardoor de leiding werd overgenomen door Olga Medvestseva en Teja Gregorin. Zaitseva en Brunet volgden binnen de tien seconden. De dames bleven voorop, tot de vierde schietronde, waar Zaitseva de leiding nam, met de Duitsen Magdalena Neuner en Hauswald. Ook Medvestseva was nog dichtbij.

Neuner nam snel de leiding over en leek op weg te gaan naar haar tweede gouden medaille deze spelen. Ook Hauswald ging Zaitseva voorbij en leek dus te gaan zorgen voor een ouderwets Duits één-tweetje. Hauswald was echter nog niet af van Zaitseva die zich weer terugknokte. Ze bleek over de langste adem te beschikken en won het zilver, achter Neuner, maar voor Hauswald.