Dronken kapitein ontslagen na 'verstoppertje'

Bram (vulli)

Een 41-jarige kapitein uit Tallinn in Estland is vanochtend aangehouden in Terneuzen. Hij weigerde op de brug te verschijnen bij de sluizen van Terneuzen en verschanste zich in zijn hut. Uit een blaastest bleek dat hij ruim drie keer meer alcohol had gedronken dan toegestaan. De rederij heeft hem de laan uitgestuurd, meldt de politie.

Een loods had de kapitein van de coaster rond 11.00 uur gevraagd naar de brug te komen tijdens het schutten, maar de man bleef in zijn hut. De loods besloot de waterpolitie erbij te halen, die het overmatige drankgebruik ontdekte.

Het schip voer met vijf bemanningsleden onder Nederlandse vlag van Dublin naar Antwerpen. Het vaartuig werd na de verstopactie van de kapitein op last van de Inspectie van Verkeer en Waterstaat tegengehouden, maar mocht tegen het einde van middag verder varen met een andere kapitein.

De beschonken kapitein kon zijn overtreding afkopen door een schikking van 1500 euro te betalen, maar dat weigerde hij. Hij moet in april voor de rechter komen.