Toch onderzoek naar verdronken Pool

Redactie

De politie heeft alsnog een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de 34-jarige Pool die twee weken geleden verdronk in de haven van Veghel. Mogelijk is toch sprake van een misdrijf. Het slachtoffer is vermoedelijk door toedoen van anderen in het water terechtgekomen, meldt de Brabantse politie vandaag.

In eerste instantie ging de politie uit van een ongeluk, maar nadat een groot aantal getuigen was gehoord en sectie op het lichaam van het slachtoffer was verricht, is een onderzoeksteam geformeerd.

De Pool raakte in de nacht van 7 februari rond 02.15 uur te water bij de Zuidkade en werd nog nagesprongen door een 33-jarige man uit Veghel. Die kon hem niet vinden en moest uiteindelijk zelf uit het water worden gehaald. Duikers van de brandweer vonden het slachtoffer ongeveer twintig minuten later. Hij werd overgebracht naar een ziekenhuis in Eindhoven, waar hij overleed.

Er is al een fors aantal getuigen gehoord, maar de politie wil met iedereen die die zaterdagnacht in de buurt was in contact komen. De zaak komt maandagavond kort aan de orde in het opsporingsprogramma Bureau Brabant.