Ferguson: "Rooney nog niet zo goed als Van Nistelrooy"

donroyco

Wayne Rooney is bezig aan zijn beste seizoen in de Premier League. Hoewel de Engelse international in topvorm is, weet Sir Alex Ferguson nog wel betere spitsen aan te wijzen waar hij mee heeft samengewerkt.

De manager van Manchester United vindt dat Rooney zich nog moet verbeteren om de beste speler ter wereld te worden. Een moeilijke opgave voor de spits die dit seizoen al twintig keer wist te scoren in 26 wedstrijden.

Tegenover Sunday Times zegt de Schotse manager dat Rooney nog niet op het niveau zit van "Ole Gunnar Solksjær, Andy Cole en Ruud van Nistelrooy. Als hij dat niveau haalt, dan is hij de beste speler ter wereld", aldus Ferguson.

De manager vindt dat Rooney zich nog moet ontwikkelen in het strafschopgebied. Ferguson heeft vertrouwen in de kwaliteiten van zijn aanvaller en denkt dat het wel gaat lukken bij Rooney. "Alle grote spitsen, Denis Law, John Charles, waren altijd op de goede plaats om te scoren. Er is nog veel om te ontwikkelen en ik weet zeker dat Rooney dat kan."

"Toen Rooney naar ons kwam was hij de beste die ik ooit had gezien op bepaalde vlakken. Er was een periode waarin hij dat niet verder ontwikkelde. Toen hebben we met hem gesproken en na een paar trainingen zagen we het weer helemaal terug."

Rooney is volgens Ferguson ook een speler van de oude stempel. "Hij is niet zo'n moderne voetballer die veel te maken heeft met zaakwaarnemers, ouders en psychologen. Zijn houding is als volgt: geef me de bal en ik zal je eens laten zien hoe goed ik ben."