Geen FFVII-remake als het maken ervan te lang duurt

rockxas

In een interview met TechDigest legt Yoshinori Kitase uit waarom een remake van Final Fantasy VII momenteel onmogelijk zou zijn. Hij zegt dat een remake waarschijnlijk is als het haalbaar blijkt om die binnen een jaar helemaal af te hebben. De moderne technologie laat het zeker toe, maar het is onmogelijk om dit in een kort jaartje te realiseren, zegt de beste man.

De nieuwste telg in de Final Fantasy-reeks, Final Fantasy XIII, duurde drie en een half jaar om te creëren. Moesten ze Final Fantasy VII met hetzelfde niveau van grafisch detail hermaken, denken ze dat het minstens drie keer langer zal duren dan de 3,5 jaar die men in FFXIII stak. Als het in de toekomst mogelijk is om het spel binnen een jaartje te vervaardigen, dan is Yoshinori ervan overtuigd dat men er zeker voor zal gaan. Tot dan moet je het dus nog even doen met de PSN-versie.

Op 9 maart kunnen we in ieder geval aan de slag met heldin Lightning wanneer Final Fantasy XIII bij ons verschijnt voor de Playstation3 en Xbox 360.

Cloud van FFVII

Toch nog even wachten,Cloud.