Svindal wint Super G bij de mannen

Peterselieman

Aksel Lund Svindal heeft de Super G bij de mannen op zijn naam geschreven. De Noorse skiër bleef op het moeilijke parcours de Amerikanen Bode Miller en Andrew Weibrecht voor. Enkele van de favorieten gingen in de fout en kwamen er niet aan te pas.

Het parcours van de olympische Super G was moeilijk voor de skiërs. Weibrecht kwam als een van de eersten aan de start en zette een goede richttijd neer. Enkele van de favorieten beten hun tanden al stuk op die tijd, voordat Miller er met miniem verschil onder de tijd van zijn landgenoot door kwam. De plaatselijke favoriet Manuel Osborne-Paradis beleefde een wilde race en kwam niet aan de finish. Svindal sloeg daarna op het tweede deel van het parcours toe en finishte met 0,28 seconde voorsprong op Miller.

Ook de Zwitsers Carlo Janka en Didier Cuche, de Oostenrijkers en de Canadees Erik Guay beten uiteindelijk hun tanden stuk op de tijd van Svindal. Vele skiërs hadden moeite met de scherpe bochten in combinatie met de hoge snelheden en hadden meer ruimte nodig dan de ideale lijn. De Zweed Patrik Järbin kwam ongelukkig ten val en werd op een brancard afgevoerd.