Campos verkocht aan Carabante

Dennis (dennistd)

Al een tijdje waren er de geruchten, maar nu is het officieel: Adrian Campos heeft zijn Formule 1-team verkocht aan Jose Ramon Carabante, die al aandeelhouder van het team was. De nieuwe teambaas zal Colin Kolles worden, die eerder onder andere bij Spyker diezelfde functie uitoefende.

Er was al een paar weken bekend dat het team in financiële problemen verkeerde. Er bestonden zelfs twijfels of het team wel aan de start zou staan op 14 maart tijdens de eerste Grand Prix van dit jaar. De overname, die mede door Bernie Ecclestone tot stand is gekomen, moet nu een einde maken aan deze problemen.

"Ik wil Bernie Ecclestone bedanken voor zijn geweldige steun om dit team levend te houden", vertelde Carabante, die het team nu voor 100% bezit. "Het was een race tegen de klok, met als enig doel om twee competitieve auto's in Bahrein te hebben. We hebben nu flink wat werk te doen, maar kijken uit naar een competitief seizoen."

Voor Kolles is het zijn terugkeer na een jaar buiten de Formule 1. Hij heeft veel zin in zijn nieuwe baan. "Ik kon deze enorme uitdaging niet negeren en heb er erg veel zin in om mijn krachten te bundelen met een nieuw team", aldus de Duitser. "De komende tien dagen zullen we het hele team grondig bekijken en de coureurs voor 2010 bekendmaken."

Eén van de coureurs was al vastgelegd. Het ziet er naar uit dat Bruno Senna ook gewoon zal gaan racen dit jaar. Een tweede coureur was nog niet vastgelegd, maar in de Duitse media gaan de geruchten dat José María López wel eens de tweede wagen zou kunnen gaan besturen. De coureur heeft nu nog een contract voor komend jaar met het nieuwe USF1-team, maar of dat team de start van het seizoen wel gaat halen is erg onduidelijk.