Virgin: "Problemen met betrouwbaarheid opgelost"

Peterselieman

Virgin Racing zegt de problemen met de betrouwbaarheid opgelost te hebben. In de eerste testweek kampte de nieuwe Formule 1-renstal met forse problemen die veelal van hydraulische aard waren, maar technisch directeur Nick Wirth zegt dat het de goede kant op gaat. Zo kwam Timo Glock gisteren in Jerez tot 72 ronden en plaats acht.

"We hadden de kilometers nodig," zei Wirth gisteren tegen Autosport.com. "Gisteren (woensdag, red.) was een echte uitdaging omdat we te maken kregen met echte uitdagingen. De problemen die we hadden waren lastig en we hadden ze niet verwacht, het kostte veel denkwerk om ze op te lossen. We vonden uiteindelijk het probleem, maar het was te laat om nog naar buiten te gaan."

"Timo had een erg frustrerende laatste week, dus het was goed voor hem dat hij eindelijk aan de slag kon. Hij had er plezier aan om in de auto te rijden; hij had vandaag een grote glimlach op zijn gezicht. Het hele team stopt er veel moeite in en het is mooi om eindelijk de beloning er voor te krijgen."