Verburg: kabinet moet door

Redactie

Het zou 'buitengewoon onverantwoord' zijn als het kabinet valt over Uruzgan. Dat heeft minister van Landbouw Gerda Verburg (CDA) vanochtend gezegd, voor aanvang van een CDA-overleg over de politieke impasse.

"Het kabinet moet door. We hebben nog belangrijke dingen te doen", zei Verburg. Een oplossing is volgens haar niet ondenkbaar. "In de politiek moet je wel eens door een muizengaatje."

Minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) zei dat het tijd wordt voor een besluit. "Laten we nu maar een keer knopen doorhakken. Mensen snappen hier niets meer van."

Staatssecretaris van Defensie Jack de Vries (CDA) sprak juist de verwachting uit dat het kabinet vandaag geen besluit zal nemen. Hij wees erop dat PvdA-fractievoorzitter Mariëtte Hamer gisteren zei dat er niet per se vandaag een besluit hoeft te vallen. Zij houdt vast aan 1 maart als deadline.

De CDA-bewindslieden kwamen vanochtend in eigen kring bijeen voor onderling overleg, net als de top van PvdA en ChristenUnie. Het kabinet komt aan het eind van de ochtend bijeen voor de ministerraad.