'Multiplayer Halo 3 blijft bestaan"

Vis1980

Later dit jaar komt Halo: Reach naar de XBOX 360, maar blijven de servers van Halo 3 dan nog wel bestaan? Volgens de community director van Bungie, Brian Jarrad, zijn er geen plannen om de stekker uit de multiplayer van Halo 3 te trekken.

"Halo 2 is jaren lang de meest gespeelde titel geweest op XBOX Live, zelfs tot aan de release van Halo 3", zegt Jarrard. "Toch wordt Halo 2 nog tot april ondersteund. We investeren veel tijd in het maken van matchmaking-updates voor Halo 3. Dan zou het raar zijn om ineens de servers uit te zetten".

Jarrard hoopt dat bezitters van Halo 3 zullen overstappen naar Halo: Reach. "Toch zullen er hardcore gamers zijn, die van Halo 3 een manier van leven hebben gemaakt, maar pas na een tijd de overstap maken. Ik kan me niet voorstellen dat die twee games niet naast elkaar zouden kunnen bestaan".

Over de multiplayer-bèta had Jarrad ook nog wat te vertellen, namelijk dat de bèta een handjevol maps, verschillende gamemodi, en een aantal armor-mogelijkheden bevat. Over het aantal mensen dat straks tegelijk in een wedstrijd gaat knallen zei Jarrard: "Verwacht geen grote sprong in dat aantal".

Halo: Reach komt in de herfst naar XBOX 360. Aan de multiplayer-bèta kan je vanaf 3 mei deelnemen door de disc van Halo 3 ODST in je XBOX 360 te stoppen.

Halo 3