Kovalainen: "Niet genoeg grip in snelle gedeelten"

Peterselieman

Heikki Kovalainen mocht tijdens de tweede testdag in Jerez zijn debuut maken in de Lotus T127. De Fin kwam door een spin tot slechts dertig ronden, maar is in die tijd wel te spreken geraakt over de bolide. Verbeterpunt is echter wel de grip die in de snelle gedeelten van de baan nog ontbreekt.

"Het was mijn fout," zei Kovalainen over zijn spin tegen Autosport. "Bij het uitkomen van bocht 2 ging ik iets te agressief op het gas. Ik verloor de achterkant, corrigeerde en ging het grind in. Daarna ging ik rechtdoor de bandenstapel in, wat mijn neus beschadigde." Hiermee kwam gelijk een eind aan de testdag, omdat een reserveneus niet voorhanden was.

"Er zit zeker potentie in de auto, en mijn eerste gevoel was ook erg goed. In de langzame bochten gedraagt de auto zich prima. We missen alleen nog wel wat grip, en verliezen tijd in de snelle sectoren, ook vanwege problemen met de afstelling. We moeten de auto ook nog wat lichter maken, zodat we wat meer met de balans kunnen spelen," zei de Fin die vandaag verder test.