Uitslag Ajax - Juventus

Stefan (sportfreak)

Ajax heeft zijn eerste wedstrijd in de tweede ronde van de Europa League verloren. In eigen huis was Juventus met 1-2 te sterk.

Ajax begon sterk aan de wedstrijd en had in de eerste tien minuten een groot overwicht, maar tot kansen kwam het niet. Daarna liet het het hoge tempo in varen, maar juist toen was de eerste de beste kans meteen raak. Miralem Sulejmani, die bij afwezigheid van Marko Pantelic weer eens in de basis mocht starten, scoorde na een pass van Luis Suárez. Pas na 25 minuten kwam de eerste kans voor Juventus. Na een snelle omschakeling kwamen de Italianen eruit, maar het schot van Diego werd gekeerd door Maarten Stekelenburg. Na een half uur kwam Juventus langszij. Amauri scoorde uit een kopbal.

Ajax zakte na deze tegenvaller echter niet in en bleef goed spelen. Het kreeg verschillende kansen, onder meer via Alderweireld, maar zijn kopbal ging net naast. Suárez werd in het strafschopgebied flink aan zijn shirt getrokken, maar zowel de scheidsrechter, de grensrechter als de zesde man zagen er geen penalty in.

Na tien minuten spelen in de tweede helft kwam Juventus dan toch op voorsprong dankzij bij een kopie van het eerste doelpunt. Na de voorzet van Del Piero kon Amauri scoren met een kopbal terwijl er nauwelijks verdedigd werd. Ajax ging daarna op jacht naar de gelijkmaker, maar had grote moeite met het creëren van kansen. Siem de Jong was in de 77e minuut zeer dichtbij, maar zijn schot ging op de paal.

Ook in de slotfase probeerde Ajax nog van alles, maar het slaagde er niet meer in de achterstand ongedaan te maken. Ook een rode kaart in de blessuretijd voor Salihamidzic veranderde er niks meer aan.

AFC Ajax

1 - 2

Juventus

 16' Sulejmani
   31' Amauri
 58' Amauri
 
 Gele kaart: Sulejmani, Oleguer, Suárez, (AFC Ajax), Legrottaglie, Marchisio, Diego, (Juventus)
 Rode kaart: , Salihamidzic (90+2) (Juventus)
 
Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 51.675
Arbiter: Bebek (Kro)
 
Opstelling:   Opstelling:
Stekelenburg
v.d.Wiel
Oleguer
Alderweireld
Vertonghen
De Zeeuw
De Jong
Enoh (Suk/86)
Sulejmani (Rommedahl/80)
Suárez
Emanuelson (Eriksen/73)
  Buffon
Zebina (Grygera/46)
Legrottaglie
Chiellini
Marchisio
Melo
Diego (Trézéguet/80)
Sissoko
De Ceglie
Del Piero
Amauri (Salihamidzic/71)