Armlastig Portsmouth wil spelers verkopen

Olga Kroeders

Portsmouth heeft bij de Premier League een verzoek ingediend om spelers te mogen verkopen buiten de transferwindow. De club heeft een schuld van naar verluidt bijna 70 miljoen euro en hoopt met de uitverkoop een dreigend faillissement te voorkomen. Dit bevestigde Pompey vandaag tegenover de BBC.

De transfermarkt sloot ruim twee weken geleden, maar Portsmouth hoopt dat de organisatie van de Premier League een uitzondering wil maken om de club van de ondergang te redden. Als de hoogste Engelse voetbaldivisie akkoord gaat, moet ook de FIFA nog haar toestemming verlenen voor het hoogst ongebruikelijke verzoek.

De Zuid-Engelse club, die laatste staat in de Premier League, zou het liefst enkele van haar sterspelers van de hand doen. De namen van Algerijns international Nadir Belhadj, de Duitser Kevin-Prince Boateng en Marc Wilson uit Ierland worden hierbij nadrukkelijk genoemd.

Portsmouth heeft dit seizoen al vier verschillende eigenaren gehad en zegt momenteel in onderhandeling te zijn met twee geïnteresseerde partijen. Vanwege de torenhoge schulden bij diverse eisers is het echter onzeker of de club van de ondergang kan worden gered.