Kans op verfkloddders gooien in Epic Mickey op PS3 en Xbox 360

Kevin (Tappy78)

Ondanks dat Epic Mickey momenteel exclusief voor de Wii in ontwikkeling is, lijkt het erop dat Epic Mickey een kans maakt om geport te gaan worden naar de Xbox 360 en de PS3. Dit omdat de motion control gameplay in dit spel via de Wii nu in feite ook mogelijk moet gaan worden met de motion controllers die Sony (Arc) en Microsoft (Natal) dit jaar gaan uitbrengen. Sterker nog, als men zes maanden geleden was begonnen met het maken van Epic Mickey, vertelt men bij Disney Interactive, was er een grote kans geweest dat het spel sowieso uit was gekomen voor alle drie de consoles.

Epic Mickey

Epic Mickey moet een tamelijk diepgaand spel gaan worden als je Warren Spector van Junction Point Studios op zijn woord moet geloven. Naast de opmerkelijke surrealistische setting en het wonderlijke ontwerp van de karakters (waaronder Mickey zelf) is het spel alles behalve een standaard platformspelletje te noemen. Zoals in de Fable-reeks en Spectors vorige spellen (bijvoorbeeld Deus Ex) zal Mickeys uiterlijk en gameplay beïnvloedbaar zijn door de keuzes die je maakt in het spel. Wordt Mickey de brave muis zoals we hem nu kennen of de schavuit die hij was in zijn eerste tekenfilms (of iets ertussenin)?

Slecht zal Mickey nooit worden, want hij blijft de held van het spel, maar als je "Scrapper"-Mickey (gemene Mickey) wordt heb je bijvoorbeeld de kans een geheime kamer mis te lopen doordat vriendelijke karakters je niet durven te vertellen waar je die kan vinden. Daar tegenover staat wel dat Scrapper-Mickey een stuk sterker is en in dat opzicht meer mogelijkheden krijgt in het spel.

Naast de 3D werelden waarin zowel platform als RPG elementen zullen voorkomen, bevat Epic Mickey ook Mario-achtige 2D levels. Zoals je kan zien in het plaatje hieronder. Zodra Mickey een filmdoek tegenkomt en erin springt zal hij zich bevinden in één van de oude Disney tekenfilms en zal hij zich door deze klassieke 2D werelden moeten worstellen. Het level hieronder komt bijvoorbeeld uit de Disney-klassieker "Clock Cleaners" uit 1937.

Clock Cleaners 2D

Een HD-versie op de Xbox 360 of de PS3 zou natuurlijk niet verkeerd zijn, zeker met al die unieke, kleurige en soms juist grimmige beelden. Wii-eigenaren in Amerika zullen in ieder geval vanaf 16 september kunnen genieten van dit spel. Een Europese releasedatum is nog niet bekend gemaakt.