Van der Wal: "Ik vond het een hele eer"

Peterselieman

Snowboarder Dolf van der Wal zit niet lang bij de pakken neer na zijn vroeguitschakeling op de halfpipe. De Nederlander strandde al in de kwalificaties, nadat hij niet kon laten zien waartoe hij in staat is. Hij eindigde in zijn groep als achttiende waar een plaats bij de eerste negen vereist was.

"Ik vond het echt een hele eer om hier namens Nederland deel te nemen," zei Van der Wal na afloop. "In de eerste run was ik wat zenuwachtig. Ik kon vooraf mijn muziek niet afdraaien en liep te klooien met een draadje. Toen heb ik maar tegen mezelf gezegd dat ik me moest concentreren op het snowboarden. In de tweede run landde ik te laat bij een sprong. Ik kreeg die run gewoon niet goed rond. Jammer, ik had hier in de finale kunnen staan. Dat was leuk geweest. Ik heb hier niet laten zien wat ik kan."

Voor Van der Wal kunnen de Spelen niet vaak genoeg zijn. "Ik ga vrijdag weer naar huis, maar dit was echt gaaf. Ik sta tussen de beste snowboarders ter wereld, de tribunes zitten vol. Het is jammer dat dit maar één keer in de vier jaar is."