Zonder internet geen Assassin's Creed 2

Mday

In de strijd tegen piraterij heeft Ubisoft zich een keer laten ontvallen dat PC-games in de toekomst een permanente internetverbinding moeten hebben om te spelen. CVG geloofde samen met vele andere PC-gamers dat ze bluften, maar niets bleek minder waar. Assassin's Creed 2 en Settlers VII zullen één van de eerste Ubisoftgames worden die dit zal krijgen.

Het is zelfs heftiger dan verwacht; de reviewer van Computerandvideogames.com heeft beide games ontvangen om te beoordelen, maar was onaangenaam verrast en vroeg aan Ubisoft of dit ook in de definitieve versies zou zitten. Het antwoord was ja. De journalist stelde de proef op de som en probeerde AC2 te starten zonder internet, waar hij meteen op een error stuitte. Toen hij zijn internet had hersteld, probeerde hij het op een andere manier: in-game besloot hij de ethernetkabel eruit te trekken. Het spel liet hierop direct het hoofdmenu zien, en de journalist was al zijn vooruitgang kwijt vanaf zijn laatste checkpoint. Hetzelfde resultaat krijg je ook met een haperende router, als je internetprovider het laat afweten of de connectie valt weg met Ubisofts Master Servers.

'Zelfs als iedereen perfect werkende internetconnecties had, blijf je nog steeds afhankelijk van Ubi's Master Servers. Als die uitvallen worden alle spelers van Ubisoftgames uit het spel gedwongen zonder de boel op te kunnen slaan. Zelfs MMO's zijn niet zo streng als je connectie wegvalt: je verliest tenminste niets. Je wil als singleplayer-gamer graag overal kunnen spelen, en meestal is dat zonder internet.' - Aldus de lichtelijk gefrustreerde reviewer.

AC2 probleem

Omdat de journalist van Ubi geen screens mocht posten, heeft-ie een paint gemaakt.