Neergeschoten Cabaņas buiten levensgevaar

Olga Kroeders

Salvador Cabañas mag de intensive care verlaten. De Paraguayaans international werd vorige maand in Mexico-stad in zijn hoofd geschoten, maar herstelt voorspoedig. Behandelend arts Ernesto Martinez gaf vandaag aan dat de speler van de Mexicaanse club América wordt overgeplaatst naar een privé-kamer in het Angeles del Pedregal ziekenhuis.

"Zijn bewegingen worden steeds beter en de medicijnen worden inmiddels oraal toegediend," zei Martinez. "Hij eet weer normaal, praat wanneer hij wil en komt steeds meer op krachten." Of Cabañas volledig herstelt is nu nog niet te zeggen, maar een terugkeer op de velden sluit de arts niet uit.

Direct na de aanslag besloten chirurgen de kogel in het hoofd van Cabañas te laten zitten. De aanvaller mag nog steeds niet lopen, omdat men bang is dat de druk op zijn hersenen daardoor te groot wordt.

De hoofdverdachte van de schietpartij, Jose Jorge Balderas Garza, is nog op vrije voeten. Het openbaar ministerie van Mexico Stad gaat de hulp inroepen van Interpol om de vermoedelijke dader op te sporen.