Nederlandse badmintonners verslaan ook Estland

Niels (DerMeister)

Na de 5-0 overwinning op Griekenland, gisteren, volgde vandaag opnieuw een succesvolle excersitie voor het Nederlandse mannenteam op het EK in Warschau. Estland, met wereldtopper Raul Must in de gelederen, werd met 4-1 verslagen. Daardoor blijft de Oranje in de race voor een kwartfinaleplaats.

De bondscoaches Gerben Bruijstens en Kim Young Man hadden in de enkelspelen een andere keuze gemaakt ten opzichte van dinsdag. De op papier sterkste opstelling was gekozen, omdat Estland werd beschouwd als een aanzienlijk sterkere tegenstander dan Griekenland.

Na logisch verlies van Rune Massing tegen Raul Must deden Lester Oey en Saber Afif wat ze moesten doen; gedecideerd winnen van hun Estse tegenstanders. Met hun overwinningen werd een solide basis gelegd voor verder succes. De dubbels Dave Khodabux/Jacco Arends en Koen Ridder/Lester Oey waren te machtig voor de tegenstanders waardoor er een 4-1 eindstand op het scorebord verscheen.

Aangezien Ierland, net als Nederland, ook nog ongeslagen is, gaat de strijd om promotie naar de kwartfinale morgenmiddag tussen Nederland en Ierland. De Ieren zijn met hun geroutineerde ploeg weliswaar favoriet, maar een verrassing is niet uitgesloten.