Meisje haalt medicijn op met 'foekepotten'

Redactie

Kinderen hebben tijdens het zogenoemde foekepotten in Raalte mogelijk medicijnen gekregen. De politie waarschuwt hiervoor nadat de ouders van een 11-jarig meisje uit Raalte naast snoep ook medicatie in haar foekepot, een soort muziekinstrument, ontdekten.

Bij het foekepotten trekken kinderen uit de regio Salland tijdens carnaval langs de deuren om snoep op te halen. Dat had het meisje ook gedaan. Haar ouders ontdekten vervolgens een groot en langwerpig wit medicijn tussen het snoepgoed.

Om wat voor medicijn het gaat en of het gevaarlijk is, is nog onduidelijk. Ook weet de politie niet of het medicijn expres in de foekepot van het kind terecht is gekomen. "Het kan zijn dat dit per ongeluk is gebeurd", zegt een woordvoerder.

Het meisje had snoep opgehaald in haar woonplaats. Bij de politie zijn vooralsnog niet meer meldingen binnengekomen dat kinderen medicijnen hebben gekregen. Vooralsnog wordt geen onderzoek ingesteld. "Als er meer meldingen binnenkomen, doen we dat waarschijnlijk wel. Maar het is lastig. Het meisje is langs veel deuren gegaan."

Op dit moment houdt de politie het bij een oproep aan ouders alert te zijn op spullen die niet thuishoren in een foekepot.