McClaren vindt het 'tijd voor grote zege in Europa'

Peterselieman

FC Twente-trainer Steve McClaren denkt dat zijn elftal donderdag op de toppen van zijn kunnen moet spelen, wil het Werder Bremen verschalken. De Engelsman zou het fijn vinden om weer eens een zege tegen een topclub te verwelkomen in Europees verband.

"We hebben het niveau van de thuiswedstrijd tegen Ajax nodig. Toen verdedigden we sterk en stond er een ijzersterk collectief. Het wordt ook weer eens tijd voor een grote zege in Europa. Want we spelen vaak goed tegen de grote clubs, maar de laatste zege op een topclub was tegen Schalke. En dat is alweer meer dan een jaar geleden", vertelde McClaren tegen TC/Tubantia.

Twente moet ook weer het goede spel van de eerste seizoenshelft oppakken. "We zitten nog niet in ons vertrouwde ritme. Het belangrijkste is dat in zo'n periode de spirit in de ploeg aanwezig blijft en dat is bij ons het geval. Daarom blijven we de punten ook gewoon pakken. Maar ik ben er van overtuigd dat we snel weer op ons normale niveau zitten. De kwaliteiten hebben we daarvoor in huis."

De nieuwe grasmat in de Grolsch Veste ligt er en nu is het aan Twente zelf. "Het veld is in elk geval een stuk beter dan vorig seizoen tegen PSV. De spelers waren lovend over het veld. Het zegt ook wel iets over de ambities van de club dat er hier middenin het seizoen een nieuw veld is aangelegd", besloot de trainer.