Advocaten vrezen voor privacy Britney Spears

bennootje

De advocaten van Britney Spears zijn bang dat persoonlijke en medische informatie over de zangeres uitlekt naar de pers. Ze willen dat die gegevens achter slot en grendel worden bewaard, blijkt uit rechtbankdocumenten die in het bezit zijn van de Amerikaanse entertainmentsite TMZ.

De juristen schrijven dat 'een speurtocht naar mevrouw Spears op zoekmachines maar liefst 54,3 miljoen resultaten oplevert'. Dat er een zodanig grote markt is voor informatie over de zangeres geeft volgens hen aan dat er duizenden en misschien wel miljoenen dollars te verdienen zijn met het verkopen van de vertrouwelijke informatie.

De juristen willen dat het verboden wordt gevoelige informatie over Britney en haar kinderen Sean Preston en Jayden James te lekken. Wanneer de rechter zich uitspreekt over het verzoek, is nog niet bekend.

De stukken liggen bij de rechtbank omdat Spears sinds een jaar of twee onder curatele van haar vader staat. Nadat ze opgenomen was geweest in een psychiatrische inrichting, besloot de rechter op basis van haar medische gegevens dat zij niet in staat was zelf haar financiën te beheren.

Advocaten vrezen voor privacy Britney Spears (foto: FOK!)