Shattered Horizon krijgt mappack, korting en gratis weekend

Christophe (SpankmasterC)

Shattered Horizon, de ruimteshooter van Futuremark (de makers van 3D Mark), heeft zijn langverwachte mappack Moonrise eindelijk ontvangen waarmee het aantal aanwezige maps verdubbeld is. Om dit te vieren is de game momenteel met 50% korting te verkrijgen en zal hij komend weekend gratis te spelen zijn.

Het gratis weekend gaat vrijdagnacht (van vrijdag op zaterdag) om 1 uur 's nachts van start en eindigt zondag om 22:00. De game zal alleen via Steam gratis te spelen zijn. Mocht je nu tijdens het weekend overtuigd raken van de kwaliteiten van het spel dan is het spel met 50% korting aan te schaffen, voor € 9,95 is het spel dan voor jou en voor €29,85 kun je vier kopieën in digitale handen krijgen.

De reden voor deze promotie is dat de game afgelopen week zijn eerste mappack heeft mogen ontvangen, nadat het vorige week al een grote patch kreeg die enkele veelgevraagde community features introduceerde. De Moonrise Mappack biedt vier nieuwe maps aan waarmee het aantal maps in de game is verdubbeld. Alle vier de maps in de mappack spelen zich af op onderdelen van de maan, die volgens het verhaal van de game gedeeltelijk is ontploft. Er kan nu onder andere gevochten worden op een kapotte communicatieschotel en een ruimtehotel, zoals te zien in onderstaande trailer.

Shattered Horizon is een geavanceerde PC-game die alleen ondersteuning biedt voor DirectX 10 en hoger. Dit betekent dat je minimaal in het bezit moet zijn van een DirectX 10 ondersteunende grafische kaart en Windows Vista of 7, Windows XP wordt dus niet ondersteund. De game beviel ons in ieder geval wel en één van de minpunten van de game is met de release van de mappack in ieder geval verminderd.